Seks voor de cam: de 5 beste amateur-webcamsites

Gepubliceerd op 3 mei 2015 om 11:08

De beste uitvinding sinds het internet is toch wel de webcam. Want die maakte het mogelijk om chat te voorzien van live beeld en geluid. Iets wat aan de seksindustrie niet bepaald onopgemerkt voorbij is gegaan. Live seks is spannender dan plaatjes en filmpjes en zo schoten jaren geleden de webcam-sekssites als paddenstoelen uit de grond: sites waarop je een webcammodel kan kiezen en vervolgens moet betalen om die voor de cam ‘aan het werk’ te zien.

Maar sinds de komst van Cam4 en Chaturbate is iederéén in potentie webcammodel en/of voyeur, en is betalen meestal niet meer nodig. Er bestaan inmiddels heel wat sites waar exhibitionisten en voyeurs elkaar ‘vinden’ en gratis genieten van live seks via de wondere webcam. We zetten de beste voor je op een rij. Daarbij vergelijken we eerst de twee grootste amateur-camsites met elkaar: Chaturbate en Cam4.

Chaturbate vs. Cam4

Chaturbate is momenteel afgetekend ’s werelds best bezochte amateur-webcamsite, volgens Alexa.com zelfs behorend tot de top-500 van websites wereldwijd. In België doet concurrent Cam4 het nog altijd beter (#169 volgens Alexa), maar Chaturbate zit in de achtervolging (#227). Voor de goede orde: kampioen onder de camsites is LiveJasmin.com, maar deze site werkt met modellen die betaald worden en je moet ook steeds betalen wil je een volwaardige ‘show’ krijgen. Daarom rekenen we LiveJasmin.com niet tot de amateur-webcamsites, waar een ieder, mits meerderjarig, beelden kan uitzenden, en waar een ieder gratis kan meegluren. Zoals op Chaturbate. Niet dat de beurzen er per se gesloten blijven, want je kan een webcammeisje, -jongen of stel een fooi (token) geven om je appreciatie te tonen of om het model tot spannende handelingen aan te zetten. Het fooiensysteem werd afgekeken van concurrent Cam4, die medio 2007 online ging. Nou ja, eigenlijk is de hele site van Cam4 afgekeken.

Chaturbate werd in 2011 gelanceerd als antwoord op Cam4, dat weliswaar een mooi idee is, maar dat volgens de Chaturbaters (veel) beter kan. Eerst en vooral op technisch gebied: de vele errors op Cam4 begonnen te irriteren en bovendien werkte die site met flash, waardoor je de cambeelden niet op een mobile device kon bekijken. Chaturbate steekt technisch knap in elkaar, de site werkt als een uhm tiet, maar het moet gezegd dat Cam4 inmiddels een inhaalslag heeft gemaakt. Beide sites zijn intussen geschikt voor mobiel. Wel biedt Chaturbate nog steeds meer mogelijkheden voor gratis members dan Cam4, zoals het fullscreen bekijken van webcambeelden, het bekijken van meerdere cams tegelijk en het gebruik van emoticons in de chat. Bij Cam4 moet je daarvoor premiummember zijn. Verder biedt Chaturbate goedkopere tokens dan Cam4 ($0.10 versus $0.20), al betekent dat dat je als model wellicht ook minder verdient. Zowel Chaturbate als Cam4 hebben een grote schare gebruikers, waarbij het publiek op Cam4 wat meer Amerikaans en Zuid-Amerikaans is, en op Chaturbate wat meer gemengd en dus ook meer Europees.

Op Chaturbate en Cam4 kan je eindeloos struinen en verdwalen in het enorme aanbod van vrouwen, mannen en stellen die zich voor het oog van de webcam van hun beste kant tonen. De sites zijn haast werelden op zich, en veel cammers hebben een grote fanschare opgebouwd en verdienen zelfs een aardig zakcentje aan de tokens. Chaturbate heeft snel terrein gewonnen en Cam4 inmiddels zelfs achter zich gelaten. Ook wij geven de voorkeur aan Chaturbate. Qua aanbod en techniek doen beide sites niet meer echt onder voor elkaar, maar Chaturbate biedt meer mogelijkheden voor gratis gebruikers, terwijl je daar op Cam 4 Gold-member voor moet worden. En volgens de fans zouden er op Chaturbate meer hotties zitten, maar dat oordeel laten we aan jou over.

chaturbate

nl.chaturbate.com

cam4

nl.cam4.be

Bongacams

Zijn Chaturbate en Cam4 de enige in hun soort? Nee, maar veel gelijkaardige sites hebben al snel het loodje gelegd of lijden een sluimerend bestaan doordat ze simpelweg te weinig gebruikers hebben. Eentje die zich wél redelijk goed staande houdt is Bongacams.com. Het aanbod is beduidend kleiner dan dat op Chaturbate en Cam4, maar er valt alleszins genoeg te zien en te beleven. Belangrijkste kenmerk van Bongacams is dat er veel Oost-Europeanen op zitten. Mocht dat een fetish van je zijn, dan zit je hier dus goed. Handig is dat je aan de linkerkant een lijst van categorieën ziet staan (‘grote tieten’, ‘rijp’, ‘roodharig’, ‘studentes’ enzovoort) met daarachter het aantal beschikbare livecams. Zo vind je razendsnel iets van jouw goesting. Meerdere cams tegelijk bekijken is gratis mogelijk, zelfs als je niet geregistreerd bent, maar de fullscreen-modus is er enkel voor betalende leden. Tokens kosten ongeveer 20 eurocent per stuk.

bongacams

nl.bongacams.com

Misolosex

Misolosex is een Nederlandse site, met daardoor een relatief kleine gebruikersschare, maar wel één met mensen die enigszins uit de buurt komen. Ook veel Vlamingen hier. Misolosex is de erotische afgeleide van Solomio.nl, een levendige camsite die al jaren bestaat. Groot verschil met Cam4 en co is dat je niet alleen naar iemands cam kan kijken, maar ook zelf je cam kan inschakelen. De ‘eigenaar’ van de chatkamer heeft de mogelijkheid om deze op slot te gooien, zodat je met z’n tweeën gezellig privé kan, of misschien wel met een groter groepje cammers. Dit alles gratis en zonder fooiensysteem. Enkel wanneer een chatkamer ‘vol’ zit moet je betalen om die te kunnen betreden, maar doorgaans volstaat het om het even later gewoon nog eens te proberen.

misolosex

www.misolosex.nl

GirlsDoCam en MrSexCam

GirlsDoCam is een aggregatorsite, die de actuele inhoud van diverse grote webcamsites in één interface samenbrengt. Naast Chaturbate en Bongacams zijn dat vooral ‘traditionele’ camsites als LiveJasmin.com en Cams.com, waar je meestal moet betalen om het ‘echte’ werk te zien. Op zich handig zo’n verzamelsite, maar wel een gemis dat Cam4 en hierop ontbreekt. Maar dat kan ook om technische redenen zijn. Voor wie liever heren achter de cam ziet, is er de mannelijke evenknie MrSexCam.com.

girls-do-cam

www.girlsdocam.com
www.mrsexcam.com

© Copyright Start18.be, 2008-2016. Alle rechten voorbehouden. start18be@gmail.com